Modul: Industrial Case Studies (1500-540)
Dieses Modul wird nicht mehr angeboten!
- Personen:
-
- Prof. Dr. Lutz Fischer (verantwortlich)
- Prof. Dr. Reinhard Kohlus (verantwortlich)
- Studiengang:
-
-
Molekulare Ernährungswissenschaft (Master, PO vom 01.10.2010)
3. Semester, Wahl -
Food Biotechnology (Master, PO vom 01.10.2013)
3. Semester, Wahl -
Food Science and Engineering (Master, PO vom 01.10.2013)
3. Semester, Wahl -
Food Biotechnology (Master, PO vom 01.10.2016)
3. Semester, Wahl
-
Molekulare Ernährungswissenschaft (Master, PO vom 01.10.2010)
- Teilnahmevorraussetzungen:
-
Successful completion of two compulsory modules in either Food Science and Engineering or Food Microbiology and Biotechnology.
- Sprache:
- englisch
- ECTS:
- 7,5 credits
- Angebotshäufigkeit:
- jedes WS
- Dauer des Moduls:
- 4 Wochen (Block 2)
- Modulprüfung:
- Leading a discussion (not graded)
- Arbeitsaufwand:
-
54 h attendance + 132 h independent study = 188 h workload
- Fachkompetenzen:
-
The students will learn from senior scientists of the Life Science industry, how the quality of biotechnological products respectively processes are assured in the industrial practice. Moreover the students will learn about the impact of quality in the industry.\r\nThe students will learn on the basis of actual examples from industrial pro-cesses, strategies and technologies about important criteria and rules of industrial research and product development
- Schlüsselkompetenzen:
-
The students will learn to appreciate the relevance of scientific results with regard to possible application and commercialization.\r\nThe students will learn to lead a scientific discussion
- Anmerkungen:
-
Maximum number of participants: 60
Registration via ILIAS.
Lehrveranstaltungen
Code | Titel | Art | Verbindlichkeit | Vorlesungsverzeichnis |
---|---|---|---|---|
1500-541 | Industrial Case Studies (lecture with discussion) | Vorlesung mit Diskussion | Pflicht |