Module Catalog Archive

Module: Practical Course - Analytics in Food Chemistry (1402-210)

Note: Last updated September 2019. Current module catalog in HohCampus.

This module not offered anymore!

Persons:
  • Prof. Dr. Lutz Graeve (verantwortlich)
Degree Program:
Prerequisites for Attendance:

Erfolgreicher Abschluss des Moduls "Biochemie"

Sprache:
German
ECTS:
6 credits
Frequency:
every summer semester
Length of the Module:
blocked (by arrangement)
Compulsory assignment:
Regular and active participation
Module examination:
10 written protocols covering the topics of the practical courses (40 %), oral final exam (60 %)
Workload:

70 h presence + 100 h personal contribution = 170 h workload

Professional competences:

Die Studierenden
- lernen konventionelle und moderne Methoden der Lebensmittelanalytik sowohl theoretisch als auch praktisch kennen
- lernen die Ergebnisse der von ihnen durchgeführten Analysen zu bewerten und zum Lebensmittel in Bezug zu setzen
- kennen die wichtigsten Sicherheitsvorschriften im Labor.

Comments:

Die Veranstaltung findet ab dem Sommersemester 18 nicht mehr statt.

Courses

Code Title Type Bindingness Course catalogue
1402-211 Practical Course - Analytics in Food Chemistry practical compulsory
1402-212 Seminar - Analytics in Food Chemistry seminar compulsory