Module: Basics of Diet Counseling (1801-020)
Note: Last updated September 2019.
Current module catalog in HohCampus.
- Persons:
-
- Prof. Dr. Stephan Bischoff (verantwortlich)
- Degree Program:
-
-
Nutritional Management and Dietetics (Bachelor, since 01.04.2011)
4. Semester, compulsory -
Nutritional Management and Dietetics (begin of studies WS 2017/18) (Bachelor, since 01.10.2017)
4. Semester, compulsory -
Nutritional Science (Bachelor, since 01.04.2011)
6. Semester, elective
-
Nutritional Management and Dietetics (Bachelor, since 01.04.2011)
- Prerequisites for Attendance:
-
None
- Sprache:
- German
- ECTS:
- 6 credits
- Frequency:
- every summer semester
- Length of the Module:
- 1 semester
- Compulsory assignment:
- Regular and active participation, protocols
- Module examination:
- Written exam covering the topics of the seminar
- Length of the examination:
- 60 minutes
- Workload:
-
56 h presence + 113 h personal contribution = 169 h workload
- Professional competences:
-
Die Studierenden
- verstehen die allgemeinen Grundlagen der Ernährungsberatung
- überblicken Ernährungsempfehlungen für Erkrankungen
- gewinnen Erfahrung in der Erarbeitung von Ernährungsempfehlungen
- kennen die Tools der Ernährungsberatung wie Nährwerttabellen und Software
- gewinnen Erfahrung im Umgang mit der konventionellen und computergestützten Ernährungsanamnese
- lernen Methoden und Techniken der Gesprächsführung. - Comments:
-
Maximum number of participants: 80
Courses
Code | Title | Type | Bindingness | Course catalogue |
---|---|---|---|---|
1801-021 | Basics of Clinical Diet Counseling | seminar | compulsory | |
1801-022 | Exercise in Computer Based Diet Counseling | exercise | compulsory |