Module: Introduction to Nutritional Science (1402-010)
Note: Last updated September 2019.
Current module catalog in HohCampus.
This module not offered anymore!
- Persons:
-
- Prof. Dr. Lutz Graeve (verantwortlich)
- Degree Program:
-
-
Nutritional Management and Dietetics (begin of studies WS 2017/18) (Bachelor, since 01.10.2017)
1. Semester, compulsory -
Nutritional Science (Bachelor, since 01.04.2011)
1. Semester, compulsory
-
Nutritional Management and Dietetics (begin of studies WS 2017/18) (Bachelor, since 01.10.2017)
- Prerequisites for Attendance:
-
None
- Sprache:
- German
- ECTS:
- 6 credits
- Frequency:
- every winter semester
- Length of the Module:
- 1 semester
- Compulsory assignment:
- Regular and active participation
- Module examination:
- Written exam covering the topics of the lecture
- Length of the examination:
- 120 minutes
- Workload:
-
58 h presence + 112 h personal contribution = 170 h workload
- Professional competences:
-
Die Studierenden
- kennen die grundlegenden Themen, mit denen sich die Ernährungswissenschaft heute beschäftigt
- überblicken und verstehen den Aufbau ihres Studienganges und die naturwissenschaftliche Ausrichtung ihres Studienfaches
- kennen die verschiedenen Arbeitsgruppen und -themen am Institut
- kennen die Möglichkeiten der Literaturrecherche, der Gruppenarbeit und der Präsentationstechniken. - Comments:
-
ab WS 19/20 abgelöst durch Modul 1802-030 mit gleichem Titel
- eLearning:
- Course in ILIAS
Courses
Code | Title | Type | Bindingness | Course catalogue |
---|---|---|---|---|
1402-012 | Introduction to Nutritional Science, Exercise | exercise | compulsory |
|
1402-011 | Introduction to Nutritional Science, Lecture | Ringvorlesung | compulsory |
|