Modulkatalog-Archiv

Modul: Analysis and Quality Assurance in the Food Production (1504-500)

Achtung: Informationen Stand September 2019. Aktueller Modulkatalog in HohCampus.
Personen:
Studiengang:
Bezug zu anderen Modulen:
Module "Chemische Prinzipien der Lebensmittelverarbeitung" (1504-220)
Teilnahme­vorraussetzungen:

Good scientific basics in organic chemistry, laboratory practice

Sprache:
englisch
ECTS:
7,5 credits
Angebotshäufigkeit:
jedes WS
Dauer des Moduls:
4 Wochen (Block 1)
Studienleistung:
Regular attendance, analytical reports
Modulprüfung:
Exam, colloquium
Prüfungsdauer:
120 Minuten
Arbeitsaufwand:

56 h attendance + 132 h independent study = 188 h workload

Fachkompetenzen:

Students acquire knowledge on food analytical methods commonly used for quality control during food processing. Reaction mechanisms being essential for the understanding of the corresponding analytical methods, will be studied in detail. Students will acquire advanced labor-atory skills, and analytical data obtained will be evaluated with regard to the processing technology.

eLearning:
Veranstaltung im ILIAS

Lehrveranstaltungen

Code Titel Art Verbindlichkeit Vorlesungsverzeichnis
1504-501 Theoretical Introduction to the Practical „Analysis and Quality Assurance in Food Production“ Praktikum Pflicht Veranstaltung im ILIAS
1504-502 Analysis and Quality Assurance in the Food Production Praktikum Pflicht Veranstaltung im ILIAS