Module: Molecular Principles in Nutritional Science and Clinical Nutrition (1402-400)
This module not offered anymore!
- Persons:
-
- Prof.Dr. Jan Frank (verantwortlich)
- Degree Program:
-
-
Molecular Nutritional Science (Master, since 01.10.2010)
1. Semester, compulsory -
Clinical Nutrition (Master, since 01.10.2010)
1. Semester, compulsory -
Food Chemistry (Master, since 01.10.2015)
3. Semester, elective
-
Molecular Nutritional Science (Master, since 01.10.2010)
- Prerequisites for Attendance:
-
None
- Sprache:
- German
- ECTS:
- 7,5 credits
- Frequency:
- every winter semester
- Length of the Module:
- 4 weeks (block 1)
- Compulsory assignment:
- Regelmäßige und aktive Teilnahme
- Module examination:
- Klausur
- Length of the examination:
- 90 minutes
- Workload:
-
56 h Präsenz + 154 h Eigenanteil = 210 h workload
- Professional competences:
-
This module focusses on molecular principles of nutritional science and clinical nutrition and is aimed at identifying and filling possible knowledge gaps. In addition the student will learn to independently organize his curriculum.
- Key competences:
-
Ziel des Moduls ist, dass die Studierenden nach dessen Abschluss in der Lage sind,
- ihr Studium selbst zu organisieren.
- ggf. Wissenslücken zu entdecken und auszugleichen.
- in umfassender Weise die molekularen Prinzipien für die in den Studiengängen MolEW und EM behandelten Themen zu verstehen und wiederzugeben.
- eigenständig und effizient relevante Lehrinhalte zu identifizieren und in größere Sachzusammenhänge einzuordnen. - Comments:
-
Wird ab WS 2019/20 durch 1403-440 ersetzt
Courses
Code | Title | Type | Bindingness | Course catalogue |
---|---|---|---|---|
1402-401 | Molekulare Prinzipien der Ernährungswissenschaft und -medizin | lecture with exercise | compulsory |