Module Catalog Archive

Module: Introduction to Clinical Nutrition (1801-040)

Note: Last updated September 2019. Current module catalog in HohCampus.
Persons:
Degree Program:
Relation to other Modules:
Voraussetzung für das Modul "Grundlagen der Ernährungsberatung"
Prerequisites for Attendance:

None

Sprache:
German
ECTS:
6 credits
Frequency:
every winter semester
Length of the Module:
1 semester
Module examination:
Regular and active participation in exercises
Workload:

58 h presence + 112 h personal contribution = 170 h workload

Professional competences:

Die Studierenden
- erhalten Einblick in aktuelle berufs- und gesundheitspolitische Fragen
- erlernen Inhalte der allgemeinen Krankheitslehre
- bekommen einen Einblick in die Ernährungsmedizin
- lernen Erkrankungen und Zustände kennen, bei denen eine unterstützende Ernährungstherapie eingesetzt werden kann
- erhalten Informationen zu Unfallverhütung und Arbeitsschutz
- beherrschen grundlegende Erste-Hilfe-Maßnahmen

Comments:

This module is not relevant for the overall grade.

eLearning:
Course in ILIAS

Courses

Code Title Type Bindingness Course catalogue
1801-041 Introduction to Clinical Nutrition, Lecture lecture compulsory Veranstaltung im ILIAS
1801-042 Introduction to Clinical Nutrition, Exercise exercise compulsory Veranstaltung im ILIAS