Module: Introduction to Clinical Nutrition (1801-040)
Note: Last updated September 2019.
Current module catalog in HohCampus.
- Persons:
-
- Prof. Dr. Stephan Bischoff (verantwortlich)
- Degree Program:
-
-
Nutritional Management and Dietetics (Bachelor, since 01.04.2011)
1. Semester, compulsory -
Nutritional Management and Dietetics (begin of studies WS 2017/18) (Bachelor, since 01.10.2017)
1. Semester, compulsory
-
Nutritional Management and Dietetics (Bachelor, since 01.04.2011)
- Relation to other Modules:
- Voraussetzung für das Modul "Grundlagen der Ernährungsberatung"
- Prerequisites for Attendance:
-
None
- Sprache:
- German
- ECTS:
- 6 credits
- Frequency:
- every winter semester
- Length of the Module:
- 1 semester
- Module examination:
- Regular and active participation in exercises
- Workload:
-
58 h presence + 112 h personal contribution = 170 h workload
- Professional competences:
-
Die Studierenden
- erhalten Einblick in aktuelle berufs- und gesundheitspolitische Fragen
- erlernen Inhalte der allgemeinen Krankheitslehre
- bekommen einen Einblick in die Ernährungsmedizin
- lernen Erkrankungen und Zustände kennen, bei denen eine unterstützende Ernährungstherapie eingesetzt werden kann
- erhalten Informationen zu Unfallverhütung und Arbeitsschutz
- beherrschen grundlegende Erste-Hilfe-Maßnahmen - Comments:
-
This module is not relevant for the overall grade.
- eLearning:
- Course in ILIAS
Courses
Code | Title | Type | Bindingness | Course catalogue |
---|---|---|---|---|
1801-041 | Introduction to Clinical Nutrition, Lecture | lecture | compulsory |
|
1801-042 | Introduction to Clinical Nutrition, Exercise | exercise | compulsory |
|