Modul: Protein Expression in Bacteria (2501-440)
Dieses Modul wird nicht mehr angeboten!
- Personen:
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- Prof. Dr. Andreas Kuhn (verantwortlich)
- Studiengang:
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Biologie (Master, PO vom 01.10.2010)
1. Semester, Wahlpflicht -
Food Biotechnology (Master, PO vom 01.10.2013)
3. Semester, Wahl -
Food Biotechnology (Master, PO vom 01.10.2016)
3. Semester, Wahl
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Biologie (Master, PO vom 01.10.2010)
- Teilnahmevorraussetzungen:
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Basics of Protein Expression (B. Lewin: Gene Expression)
- Sprache:
- englisch
- ECTS:
- 7,5 credits
- Angebotshäufigkeit:
- jedes WS
- Dauer des Moduls:
- 4 Wochen (Block 2)
- Modulprüfung:
- Written exam
- Prüfungsdauer:
- 60 Minuten
- Arbeitsaufwand:
-
84 h attendance + 116 h independent study = 200 h workload
- Fachkompetenzen:
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The students will learn
- to design oligonucleotide primers for amplifying/modifying a bacterial gene using bioinformatics tools.
- how to modify a gene to enable its expression in E.coli using molecular biology methods.
- which parameters can be optimised for protein over-expression in bacteria using biochemical methods.
- to analyse, describe and present their data obtained and discussing them in the context of previous results from scientific publications. - Schlüsselkompetenzen:
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The students will gain
- experience in planning and organising a scientific experiment.
- more confidence in performing experiments independently.
- more insights into a critical analysis of their data obtained.
- more familiarity with presenting and discussing data in English. - Anmerkungen:
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Wird ab WS 19/20 nicht mehr angeboten.
- eLearning:
- Veranstaltung im ILIAS
Lehrveranstaltungen
Code | Titel | Art | Verbindlichkeit | Vorlesungsverzeichnis |
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2501-441 | Protein Expression in Bacteria | Vorlesung mit Übung und Seminar | Pflicht |
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