Modul: Chemical Analytical Methods (1302-440)
Achtung: Informationen Stand September 2019.
Aktueller Modulkatalog in HohCampus.
- Personen:
-
- Prof. Dr. Uwe Beifuß (verantwortlich)
- Studiengang:
-
-
Food Biotechnology (Master, PO vom 01.10.2013)
1. Semester, Pflicht -
Food Biotechnology (Master, PO vom 01.10.2016)
1. Semester, Pflicht
-
Food Biotechnology (Master, PO vom 01.10.2013)
- Teilnahmevorraussetzungen:
-
Scientific basics in inorganic, organic and analytical chemistry
- Sprache:
- englisch
- ECTS:
- 7,5 credits
- Angebotshäufigkeit:
- jedes WS
- Dauer des Moduls:
- 4 Wochen (Block 4)
- Studienleistung:
- Regular attendance, lab reports
- Modulprüfung:
- written exam
- Prüfungsdauer:
- 120 Minuten
- Arbeitsaufwand:
-
96 h attendance + 114 h independent study = 210 h workload
- Fachkompetenzen:
-
The students understand principles and concepts related to the description and analysis of chemical reactions, the separation of reaction mixtures, the purification and characterization of organic compounds, stereochemistry and the analysis and separation of diastereomeric and enantiomeric mixtures.
The students acquire practical skills in a) performing laboratory procedures for synthetic and analytical chemistry b) safe handling of chemi-cals and instruments. - Anmerkungen:
-
For participation in this module please register via ILIAS. Registration is possible until the module commences.
- eLearning:
- Veranstaltung im ILIAS
Lehrveranstaltungen
Code | Titel | Art | Verbindlichkeit | Vorlesungsverzeichnis |
---|---|---|---|---|
1302-441 | Chemical Analytical Methods, Lecture | Vorlesung | Pflicht |
|
1302-442 | Chemical Analytical Methods, Exercise | Übung | Pflicht |
|
1302-443 | Chemical Analytical Methods, Practical | Praktikum | Pflicht |
|