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Module: Microbiology (Food Chemistry) (2502-020)

Note: Last updated September 2019. Current module catalog in HohCampus.
Persons:
Degree Program:
Prerequisites for Attendance:

/

Sprache:
German
ECTS:
6 credits
Frequency:
every summer semester
Length of the Module:
blocked
Compulsory assignment:
Regelmäßige und aktive Teilnahme
Module examination:
Protokoll und Klausur
Workload:

60 h Präsenz + 120 h Eigenanteil = 180 h workload

Professional competences:

In this module, students of food chemistry will learn basic microbiological methods like working under sterile conditions, inoculation and growth of microorganisms, enrichment of bacteria from samples of the environment using selective media, calculation of parameters describing bacterial growth. The students learn to critically evaluate and describe their results. To be familiar with these techniques is of crucial importance when estimating the impact of microbiological activity (either wanted or unwanted) on the production and stability of food from various sources.

Key competences:

Ziel des Moduls ist, dass die Studierenden nach dessen Abschluss folgende Kenntnisse erwerben:
- Planung, Durchführung und Dokumentation eines mikrobiologischen Experimentes
- selbstständige Auswertung der erhaltenen Daten, kritische Fehleranalyse
- graphische Darstellung der Resultate
- Protokoll in der Form eines wissenschaftlichen Berichtes

Comments:

Nur für Studierende der Lebensmittelchemie (Bachelor)

Anzahl Studien-/Teilnehmerplätze: Die zu vergebenden Praktikumsplätze richten sich nach der Anzahl der Studierenden des 6. Semesters
Anmeldung zur Teilnahme: über ILIAS (bis Ende Juli)

Blocklage: in der vorlesungsfreien Zeit des Sommersemesters

eLearning:
Course in ILIAS

Courses

Code Title Type Bindingness Course catalogue
2502-021 Mikrobiologische Grundlagen lecture compulsory Veranstaltung im ILIAS
2502-022 Mikrobiologische Übungen exercise compulsory Veranstaltung im ILIAS