Module Catalog Archive

Module: Introduction to Scientific Literature Research (Food Microbiology and Hygiene) (1501-030)

Note: Last updated September 2019. Current module catalog in HohCampus.
Persons:
Degree Program:
Relation to other Modules:
Das Modul wird angeboten für Studierende, die im Fachgebiet 150a ihre Bachelorarbeit durchführen wollen. Die erfolgreiche Teilnahme ist Voraussetzung für eine Annahme zur Bachelorarbeit am Fachgebiet 150a.
Prerequisites for Attendance:

None

Sprache:
German/English
ECTS:
6 credits
Frequency:
every winter semester
Length of the Module:
1 semester
Compulsory assignment:
Regular and active participation, scientific lecture, team work
Module examination:
Presentation, scientific exposé
Final examination:
Hausarbeit
Workload:

28 h presence + 152 h personal contribution = 180 h workload

Professional competences:

In this module, development of basic competence in reviewing original scientific literature is achieved. Moreover, insights into the current research projects of the Department of Food Microbiology are gained.

Key competences:

Ziel des Moduls ist, dass die Studierenden nach dessen Abschluss in der Lage sind,
- Selbständig zu arbeiten und sich Wissen anzueignen
- Fachliteratur kritisch und analytisch zu lesen und zu diskutieren
- Fachbegriffe richtig anzuwenden und zu erklären
- Wissenschaftliche Ausdrucksweise anzuwenden
- Das erlernte Wissen auch fachübergreifend zum Einsatz bringen
- ihre Sprachkompetenz zu erweitern.
- ihre schriftliche und mündliche Ausdrucksfähigkeit zu steigern.
Kommunikations- und Kooperationsfähigkeit zu entwickeln.

Comments:

Maximum number of participants: 12

eLearning:
Course in ILIAS

Courses

Code Title Type Bindingness Course catalogue
1501-031 Einführung in wissenschaftliches Arbeiten (Lebensmittelmikrobiologie und -hygiene) seminar with excercise compulsory Veranstaltung im ILIAS