Module Catalog Archive

Module: Aspects of Clinical Nutrition (1801-570)

Note: Last updated September 2019. Current module catalog in HohCampus.
Persons:
Degree Program:
Prerequisites for Attendance:

B.Sc.; alle Pflichtmodule des 1. und 2. Semesters

Sprache:
German/English
ECTS:
7,5 credits
Frequency:
every winter semester
Length of the Module:
4 weeks (block 2)
Compulsory assignment:
Regular and active participation
Module examination:
Seminar lecture, presentation
Workload:

56 h presence + 154 h personal contribution = 210 h workload

Professional competences:

Die Studierenden
- lernen aktuelle Forschungsrichtungen der Ernährungsmedizin kennen.
- bekommen einen Überblick über die Berufsfelder Ernährungsmedizin.

Key competences:

Ziel des Moduls ist, dass die Studierenden nach dessen Abschluss in der Lage sind,
- selbstständig zu arbeiten.
- kritisch und analytisch zu denken.
- (Fremd)Sprachenkompetenz anzuwenden und mit englischsprachiger wissenschaftlicher Literatur zu arbeiten.
- sich schriftlich und mündlich gut auszudrücken.
- wissenschaftliche Texte zu interpretieren und kritisch zu bewerten.

Comments:

Minimum number of participants: 12
Registration for participation: via ILIAS from 1st September until 30th September

Courses

Code Title Type Bindingness Course catalogue
1801-571 Aspects of Clinical Nutrition, Lecture lecture compulsory
1801-572 Aspects of Clinical Nutrition, Seminar with Excursion seminar with excursion compulsory