Modulkatalog-Archiv

Modul: Molecular Sensory Science (1508-210)

Achtung: Informationen Stand September 2019. Aktueller Modulkatalog in HohCampus.
Personen:
Studiengang:
Teilnahme­vorraussetzungen:

Pass ’Grundlagen der Lebensmittelchemie und -analytik’

Sprache:
englisch
ECTS:
6 credits
Angebotshäufigkeit:
jedes WS
Dauer des Moduls:
1 Semester
Studienleistung:
participation in lecture and practice course (protocol)
Modulprüfung:
Klausur (100%), bestandenes Protokoll
Prüfungsleistung:
Klausur
Prüfungsdauer:
120 Minuten
Arbeitsaufwand:

46 h Präsenzzeit + 114 h Eigenanteil = 160 h Arbeitsaufwand

Fachkompetenzen:

This course will develop student’s understanding on the principles of aroma and taste on the molecular level, meanwhile, overview the methods and equipment used in sensory evaluation of food and drink.

Schlüsselkompetenzen:

The students:
• know the biological basic principles of the aroma and taste perception
• know the basic knowledge on flavour chemistry on molecular level
• use the analytical equipment (GC-MS-O)
• organize independently the sensory activities on food and drink using the proper methods

Anmerkungen:

https://ilias.uni-hohen-heim.de/ilias.php?ref_id=625271&cmdClass=ilrepositorygui&cmdNode=s0&baseClass=ilrepositorygui

Lehrveranstaltungen

Code Titel Art Verbindlichkeit Vorlesungsverzeichnis
1508-211 Molecular Sensory Science Vorlesung Pflicht
1508-212 Molecular Sensory Science Praktikum Pflicht