Modul: Molecular Sensory Science (1508-210)
Achtung: Informationen Stand September 2019.
Aktueller Modulkatalog in HohCampus.
- Personen:
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- Dr. Yanyan Zhang (verantwortlich)
- Studiengang:
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Lebensmittelwissenschaft und Biotechnologie (Bachelor, PO vom 01.04.2011)
5. Semester, Wahlpflicht
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Lebensmittelwissenschaft und Biotechnologie (Bachelor, PO vom 01.04.2011)
- Teilnahmevorraussetzungen:
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Pass ’Grundlagen der Lebensmittelchemie und -analytik’
- Sprache:
- englisch
- ECTS:
- 6 credits
- Angebotshäufigkeit:
- jedes WS
- Dauer des Moduls:
- 1 Semester
- Studienleistung:
- participation in lecture and practice course (protocol)
- Modulprüfung:
- Klausur (100%), bestandenes Protokoll
- Prüfungsleistung:
- Klausur
- Prüfungsdauer:
- 120 Minuten
- Arbeitsaufwand:
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46 h Präsenzzeit + 114 h Eigenanteil = 160 h Arbeitsaufwand
- Fachkompetenzen:
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This course will develop student’s understanding on the principles of aroma and taste on the molecular level, meanwhile, overview the methods and equipment used in sensory evaluation of food and drink.
- Schlüsselkompetenzen:
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The students:
• know the biological basic principles of the aroma and taste perception
• know the basic knowledge on flavour chemistry on molecular level
• use the analytical equipment (GC-MS-O)
• organize independently the sensory activities on food and drink using the proper methods - Anmerkungen:
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https://ilias.uni-hohen-heim.de/ilias.php?ref_id=625271&cmdClass=ilrepositorygui&cmdNode=s0&baseClass=ilrepositorygui
Lehrveranstaltungen
Code | Titel | Art | Verbindlichkeit | Vorlesungsverzeichnis |
---|---|---|---|---|
1508-211 | Molecular Sensory Science | Vorlesung | Pflicht | |
1508-212 | Molecular Sensory Science | Praktikum | Pflicht |