Modul: Bioanalysis (2303-460)
Dieses Modul wird nicht mehr angeboten!
- Personen:
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- Prof. Dr. Armin Huber (verantwortlich)
- Studiengang:
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Food Biotechnology (Master, PO vom 01.10.2013)
3. Semester, Wahl -
Food Biotechnology (Master, PO vom 01.10.2016)
3. Semester, Wahl
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Food Biotechnology (Master, PO vom 01.10.2013)
- Teilnahmevorraussetzungen:
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- Sprache:
- englisch
- ECTS:
- 7,5 credits
- Angebotshäufigkeit:
- jedes WS
- Dauer des Moduls:
- 4 Wochen (Block 1)
- Studienleistung:
- Regular attendance and active participation
- Modulprüfung:
- Written exam
- Prüfungsdauer:
- 120 Minuten
- Arbeitsaufwand:
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56 h attendance + 132 h independent study = 188 h workload
- Fachkompetenzen:
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The students will understand the theoretical background and gain practical experiences in bioanalytical methods for protein and small molecule analysis. In particular, the students will learn to identify proteins by 2D-electrophoresis, MALDI-ToF and Electrospray mass spectrometry. Furthermore, the students will learn how to perform absolute quantification of proteins and small molecules using mass spectrometry.
- Schlüsselkompetenzen:
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The students learn to act in a team and get practice in organizing the workflow of scientific experiments. The students also learn to analyze and evaluate their data and to communicate about scientific issues in English.
- Anmerkungen:
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Das Modul wird weiterhin angeboten, hat aber fortan den Modulcode 1502-460
Lehrveranstaltungen
Code | Titel | Art | Verbindlichkeit | Vorlesungsverzeichnis |
---|---|---|---|---|
2303-461 | Bioanalysis, Lecture | Vorlesung | Pflicht | |
2303-462 | Bioanalysis, Practical | Übung | Pflicht |