Module: Practical Course - Biochemistry (1402-030)
Note: Last updated September 2019.
Current module catalog in HohCampus.
- Persons:
-
- N.N. (verantwortlich)
- Degree Program:
-
-
Nutritional Science (Bachelor, since 01.04.2011)
4. Semester, semi-elective -
Nutritional Science (Bachelor, since 01.04.2011)
4. Semester, semi-elective -
Nutritional Science (Bachelor, since 01.04.2011)
3. Semester, semi-elective
-
Nutritional Science (Bachelor, since 01.04.2011)
- Prerequisites for Attendance:
-
Lecture Biochemistry (1402-021)
- Sprache:
- German
- ECTS:
- 6 credits
- Frequency:
- every semester
- Length of the Module:
- blocked (by arrangement)
- Compulsory assignment:
- Regular and active participation
- Module examination:
- Written protocol covering the topics of the practical course
- Workload:
-
112 h presence + 56 h personal contribution = 168 h workload
- Professional competences:
-
Die Studierenden
- lernen exakt zu pipettieren und Verdünnungsreihen anzulegen
- lernen das Photometer einzusetzen und verschiedene optische Tests durchzuführen
- können Proteingemische fraktionieren und gelelektrophoretisch analysieren
- kennen grundlegende Trennmethoden der Biochemie (Dünnschicht-, Ausschluss-, Ionenaustausch, Affinitätschromatographie)
- können DNA isolieren, Restriktionsverdaus durchführen und DNA-Agarosegelektrophoresen anwenden
- kennen die wichtigsten Sicherheitsvorschriften im Labor. - Comments:
-
Maximum number of participants: 36 | This module is not relevant for the overall grade
- eLearning:
- Course in ILIAS
Courses
Code | Title | Type | Bindingness | Course catalogue |
---|---|---|---|---|
1402-031 | Practical Course - Biochemistry | practical | compulsory |
|