Modulkatalog-Archiv

Lehrveranstaltung: Basics of Animal Nutrition (4402-443)

Achtung: Informationen Stand September 2019. Aktueller Modulkatalog in HohCampus.
Personen:
  • apl ProfDr Eva Gallmann (verantwortlich)
Lehrform:
Vorlesung mit Exkursion
SWS:
1
Inhalt:

-Basics of ruminant and pig nutrition
-Practical feeding (diets and feeding programs)
-Nutrition physiology and species specific requirements
-Principles of ration design
-Minimizing of N- and P- input
-Strategies to optimize efficiency and minimize pollution

The lecture is supported by short field trips to the experimental stations of the University and farms

Literatur:

Jeroch/Drochner/Simon: "Ernährung Landwirtschaftlicher Nutztiere" Verlag Ulmer, Stuttgart.
Flachowski, G. (1992): Nährstoffökonomische, energetische und ökologische Aspekte bei der Erzeugung von essbarem Protein tierischer Herkunft. Arch. Geflügelk. 56: 233-240

Veranstaltungsort:
Hohenheim
Modul:
eLearning:
Veranstaltung im ILIAS