Lehrveranstaltung: Basics of Animal Nutrition (4402-443)
Achtung: Informationen Stand September 2019.
Aktueller Modulkatalog in HohCampus.
- Personen:
-
- apl ProfDr Eva Gallmann (verantwortlich)
- Lehrform:
- Vorlesung mit Exkursion
- SWS:
- 1
- Inhalt:
-
-Basics of ruminant and pig nutrition
-Practical feeding (diets and feeding programs)
-Nutrition physiology and species specific requirements
-Principles of ration design
-Minimizing of N- and P- input
-Strategies to optimize efficiency and minimize pollution
The lecture is supported by short field trips to the experimental stations of the University and farms - Literatur:
-
Jeroch/Drochner/Simon: "Ernährung Landwirtschaftlicher Nutztiere" Verlag Ulmer, Stuttgart.
Flachowski, G. (1992): Nährstoffökonomische, energetische und ökologische Aspekte bei der Erzeugung von essbarem Protein tierischer Herkunft. Arch. Geflügelk. 56: 233-240 - Veranstaltungsort:
- Hohenheim
- Modul:
-
- 4402-440 Agricultural Production and Residues (Pflicht)
- eLearning:
- Veranstaltung im ILIAS