Lehrveranstaltung: Advanced Sensory Analysis of Foods (1508-401)
Achtung: Informationen Stand September 2019.
Aktueller Modulkatalog in HohCampus.
- Personen:
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- Dr. Michael Czerny (verantwortlich)
- Lehrform:
- Vorlesung mit Übung und Praktikum
- SWS:
- 4
- Inhalt:
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• Physiology of human senses and their interactions (Cross-modality matching)
• Interactions of sensorially-active components (SAC) with human receptors
• Establishment and training of sensory panels
• Sensory tests for foods and packagings,
• Validation and evaluation and sensory tests
• Analysis of SACs (GC/olfactometry, Taste Dilution Assays, GC/MS/O, HPLC/MS, HPLC/UV, …)
• Occurrence and generation of SACs
• Practical tutorials
- Literatur:
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Busch-Stockfisch M.: Sensorik in der Produktentwicklung und Quali-tätssicherung. Behr´s Verlag, 2010.
Belitz H.-D., Grosch W., Schieberle P.: Lehrbuch der Lebensmittelche-mie. 6. Auflage, Springer, 2008, Kapitel 5. - Veranstaltungsort:
- Hohenheim
- Modul:
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- 1508-400 Advanced Sensory Analysis of Foods (Pflicht)