Course: Biology of aging and the impact of nutrition (1403-431)
Note: Last updated September 2019.
Current module catalog in HohCampus.
- Persons:
-
- Prof.Dr. Jan Frank (verantwortlich)
- Type of Course:
- lecture
- In-Class Hours Per Week:
- 4
- Contents:
-
- Mechanistische Veränderungen im Alterungsprozess
- Soziale, demographische Veränderungen im Alter
- Altern und Ernährung (Versorgungslage, Intervention)
- Pathophysiologie ausgewählter Erkrankungen
- Rolle der Versorgung mit Nährstoffen und Mikronährstoffen in der Pathologie
- Literature:
-
Aging: Facts and Theories (Interdisciplinary Topics in Gerontology) Robert, L.,Fulop, T. (Karger) 2014
Masoro, Austad: Handbook of the Biology of Aging, Academic Press, 2001 - Location:
- Hohenheim
- Module:
-
- 1403-430 Biology of aging and the impact of nutrition (compulsory)
- eLearning:
- Course in ILIAS